• Waterval

Mooi zijn de stromen..


Mooi zijn de stromen die komen uit de bron van het hart.. Deze tekst is afkomstig van schrijver en dichter, Bert Schierbeek (1918-1996) uit mijn geboorteplaats Boekelo. Deze poëzie inspireerde mij - onbewust- tot het schilderen van dit schilderij. Een hart met een opwaartse en neerwaartse stroom. Ik herkende het plotseling toen ik het bijna voltooid had en er met aandacht naar keek en mijn gedachten liet gaan wat ik er toch nog in miste. En daar was ineens de helderheid: het zijn geen afzonderlijke delen: links een vogel, een papegaai en rechts een ander iets. Het was ineens een hart wat ik zag en tevens plopte deze tekst van Bert Schierbeek in mij op, die op een zuil staat in het gezondheidscentrum Papendiek in Groenlo, waar ik een aantal jaren geleden gewerkt heb. Hoe mooi, hoe inspiratie werkt..

Het is een onzichtbaar deel in jezelf en je werkt het er onbewust uit - in een schilderij - maar het kan ook in iets anders zijn. En dan kan het zo maar ineens helder worden en wist ik ook wat nog uitgewerkt mocht worden. Het hart stroomde maar wenste ook te schijnen en daarmee legde ik de laatste hand aan het schilderij. En tevens daarbij de link naar mijzelf en mijn eigen gedrag (ook in het schrijven) en door dit te plaatsen doorbreek ik voor mezelf weer een tijd van werken, aarzelen, stromen, stilstaan, DENKEN, schaven en herhalen: Kan ik dit wel laten zien? Is het wel mooi genoeg of klopt het wel? En ga zo maar door.. en ineens een stralend gevoel en een Engel die zei: Gewoon doen, doorwandelen en op naar het volgende... Ik wens je een fijn en inspirerend weekend!

Levenskrachtcoaches® bij jou in de buurt

levenskrachtcoaches

Contact

Jantine Leusink
Oude Eibergseweg 13
7273PJ Haarlo

Tel. 06 - 156 21 884
E-mail: jantine.leusink@allesiseen.nl 

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 60,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Klik HIER om af te spreken bij een van de levenskrachtcoaches van Alles is Een